17.9 C
İstanbul
Pazar, Ekim 13, 2024

Anadolu Savunma Zırhlı Muharebe Sahası Akaryakıt Tankeri ve Tank Çekici modelleri ile IDEF 2021’de boy gösterdi.

Anadolu Savunma, 15. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF’te “SEYİT” ürün ailesinden Zırhlı Muharebe Sahası Akaryakıt Tanker (Zırhlı AKTAN) ve Tank Çekici modellerini sergiledi.

2017 yılında Anadolu Grubu’nun ticari araç üretim ve Ar-Ge gücünü savunma sanayiine taşıma kararı ile ortaya çıkan ve 2011 yılından beri zırhlı pick-up ve zırhlı midibüs tasarım ve üretimi ile kamu kurum ve kuruluşlarına hizmet veren Anadolu Savunma markası, SEYİT ürün ailesiyle güvenlik güçlerine verdiği hizmetleri bir üst sınıfa taşıyor. Bu yıl 15’inci kez düzenlenen IDEF 2021 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda Anadolu Savunma, Zırhlı Muharebe Sahası Akaryakıt Tankeri ve Tank Çekici araçlarını sergiledi.

NATO standartlarına uygun imal edildi

Fuarda sergilenen 8×8 Tank Çekici aracı, üstün arazi kabiliyetleri ile kesintisiz ve hızlı intikal için yüksek dayanıma sahip. 2020 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine teslim edilen Seyit araçları ile lojistik birlikteliğin sağlanması ve bakım idame kolaylığı göz önünde bulundurularak tasarlandı. Toplam çekme kapasitesi 120 ton olan araç bu yük ile %35 eğimde dur-kalk operasyonunu gerçekleştirebiliyor. 1100 mm. sudan geçme ve 800 km. menzile sahip olan araç, NATO standartlarına uygun imal edildi.  600 beygirlik motor, tam otomatik, 7 ileri, tork konvertörlü ve elektronik kontrollü şanzımanı ile donatılan Tank Çekici, bağımsız süspansiyona sahip ve Tatra altyapı üzerine inşa edildi. Araç, arazide yüksek süratlerde bile çekiş sağlıyor. Anadolu Savunma’nın yerli imkanlar ile geliştirdiği STANAG 4569 Seviye 2 kabini sunan araç IDEF’21’de zırhsız kabini ile sergilendi.

8×8 Zırhlı Muharebe Sahası Akaryakıt Tankeri ilk kez IDEF’te

Anadolu Savunma’nın yeni nesil, 8×8 Zırhlı Muharebe Sahası Akaryakıt Tankeri (Zırhlı AKTAN), Savunma Sanayi Başkanlığı’nın yayınladığı teklife çağrı dosyasındaki isterilere uygun geliştirildi. IDEF’21 fuarında prototip seviyesinde ziyaretçilere sunulan araç, 43 tonluk azami yüklü ağırlık ile isterilere uygun olarak, 12000 litre yakıt taşıyacak ve eş zamanlı olarak iki kara aracına yakıt ikmali yapabilecek şekilde tasarlandı. 100 km/s maksimum hıza sahip araç %60 eğimde durup kalkabiliyor. Araç 500 beygirlik motorunun yanında tam otomatik şanzıman ile sunuluyor. İlk defa IDEF’te lansmanı yapılan aracın üzerinde Anadolu Savunma tasarımı STANAG 4569 Seviye 2 yerli ve milli kabin bulunuyor. Zırhlı Kabin, kullanıcının güvenliğini ve kullanım kolaylığını en üst seviyede sağlayan %30 yan eğimde dahi çalışabilen Kapı Açma Kapa Destek Sistemi ile donatıldı.

GÜNCEL

- Advertisement -

SON HABERLER